'Boegroe' doneert kopieermachine aan St Jozefschool
09 Oct 2012, 15:30
foto
Edgar 'Boegroe' Burgos gaf een show weg op de Sint Jozefschool. (Foto: Ramon Keijzer)


Edgar ‘Boegroe’ Burgos van de populaire band Trafassi heeft zijn oude school, de Sint Jozefschool, een kopieermachine met kopieerpapier geschonken. Hij zat in de jaren zestig op deze school en wilde graag iets terugdoen. De school had behoefte aan een kopieermachine en die heeft Boegroe bekostigd.

De zanger vindt dat er niet alleen geld verdiend moet worden, maar dat hij ook graag kleine sociale projecten realiseert. In Nederland had hij een show gegeven voor kinderen met een beperking. Van de organisatie kreeg hij geld, maar dat heeft hij geweigerd. “Op aandringen van hen heb ik ze toen gevraagd om een donatie te doen voor de Sint Jozefschool. Ik kreeg euro 250 van ze en dit bedrag heb ik verdubbeld voor de school”, vertelt Boegroe.

Veel veranderd
In al de jaren die voorbij zijn gegaan is er veel veranderd op de Sint Jozefschool. Vroeger was het een jongensschool, merkt Boegroe op. “De meisjesschool was aan de overkant en we zagen ze alleen in de kerk. De paters waren streng en het ging erg moeilijk als je met de meisjes wou praten. Nu zou ik graag hier willen zitten met alle meisjes erbij”, zegt Boegroe lachend.

In de toekomst wil de zanger iets op het gebied van muziek voor Suriname doen. Hij denkt eraan om enkele kanjers uit de jeugdgroep te selecteren en dan deze te begeleiden. In de muziekwereld gaat het volgens Boegroe niet alleen om de goede muziek, maar ook om het commerciële en administratieve gedeelte. Ook zou hij graag willen dat Suriname auteursrechten beter beschermd zijn, waardoor zangers gestimuleerd zullen worden om eigen nummers te componeren en te zingen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April