Bouterse ontvangt petitie DOE over anti-corruptiewet
27 Aug 2012, 18:00
foto


President Desi Bouterse wil de petitie ontvangen, waarin ruim 7000 burgers hem vragen een anti-corruptie beleid te voeren en dit in een wet aan te bieden aan het parlement. Het kabinet van de president heeft de politieke organisatie Democratie voor Ontwikkeling en Eenheid (DOE) telefonisch laten weten dat de president de petitie zal ontvangen.

De aanbieding zal dinsdagmiddag plaatsvinden op het kabinet van het staatshoofd. DOE heeft sinds 20 juli de president een brief gestuurd om de petitie in ontvangst te nemen. Daarvoor heeft de organisatie een handtekeningenactie gehouden.

Hoopvol gestemd
Carl Breeveld, voorzitter en fractieleider van DOE, zegt aan Starnieuws hoopvol te zijn gestemd. Hij had gehoopt dat Bouterse eerder de petitie in ontvangst zou nemen. “Maar dit geeft hoop. Morgen zullen wij nogmaals de president op het hart drukken hoe belangrijk het is dat hij uitvoering geeft aan zijn belofte om de corruptie aan te pakken. Wij zullen hem vragen om binnen een maand de anti-corruptiewet aan te bieden aan De Nationale Assemblee”, zegt Breeveld.

Breeveld zal de petitie niet alleen indienen. Ondertekenaars zullen zich verzamelen bij het Waaggebouw en lopen in een stille optocht naar het kabinet van de president. “We hopen dat zoveel mogelijk ondertekenaars maar ook andere personen komen”, zegt Breeveld. Volgens hem gaat het niet alleen om de ondertekenaars. “Veel meer mensen die niet op de lijst staan, zijn solidair met deze actie. We hopen dat de president zich daar bewust van is”, zegt de DOE-voorzitter.
Advertenties