DOE wacht op president voor aanbieding handtekeningen
05 Aug 2012, 12:00
foto
Carl Breeveld, voorzitter van DOE.


President Desi Bouterse mag zelf beslissen wanneer hij een lijst met iets meer dan 6.000 handtekeningen voor behandeling van de anti-corruptiewet in ontvangst wil nemen. De president kreeg op 20 juli een brief van de politieke organisatie Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) die deze handtekeningen heeft verzameld.

“We hebben nog geen antwoord gekregen van de president, dus wachten wij daarop om de petitie aan te bieden”, zegt DOE-voorzitter Carl Breeveld aan Starnieuws.
De partij heeft gedurende twee weken een handtekeningen actie gevoerd. Burgers hebben online én persoonlijk hun handtekening kunnen zetten onder een petitie. Daarin wordt de president opgeroepen, haast te maken met het wederom indienen van de anti-corruptiewet aan De Nationale Assemblee.

Breeveld zegt dat de meer dan 6.000 handtekeningen iets meer is dan 1 procent van de bevolking. Volgens hem is dat een wezenlijke vertegenwoordiging waaraan niet moet worden voorbijgegaan. Hij benadrukt dat de president deze actie moet zien als een ondersteuning van zijn beleid waarbij het staatshoofd heeft verklaard een ‘kruistocht’ te zullen beginnen tegen corruptie.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April