President bespreekt investeringen met topman Afrexim Bank
12 Jun, 02:54
foto
President Chan Santokhi en zijn echtgenote Mellisa bij aankomst in Nassau, Bahama's. Het staatshoofd wordt met militaire eer verwelkomd.


President Chan Santokhi heeft dinsdag gelijk na aankomst in de Bahama's een langdurige ontmoeting gehad met de president van de Afrexim Bank, Benedict Oramah. Zij bespraken volgens een persbericht diverse onderwerpen, waaronder de interesse van de Afrexim Bank in Suriname, met name in de olie- en gasindustrie, maar ook in de toerisme-, vastgoed- en de agrarische sector. Ook werden opties voor schuldherfinanciering besproken, evenals verschillende investeringsmodaliteiten in diverse sectoren.

Het plan is om al deze mogelijke projecten nu te inventariseren. Op basis daarvan zal een handels- en investeringsmissie onder leiding van de president van de Afrexim Bank naar Suriname afreizen, waarschijnlijk in juli of augustus. Ondertussen zullen er technische besprekingen plaatsvinden in de komende weken, over de eventuele herfinanciering van schulden. Het doel is om geherstructureerde schulden tegen betere voorwaarden af te kopen, wat meer fiscale ruimte zou creëren op de Surinaamse begroting.

President Santokhi en zijn delegatie wonen de derde Afri-Caribean conferentie bij die wordt gehouden door de Afrexim Bank van Afrika. Bij aankomst werd de president met militaire eer ontvangen en begeleid naar het hotel waar hij van 12 t/m 14 juni zal verblijven, met garantie van de regering van Bahama's. Benadrukt wordt dat na macro-economische stabilisatie nu de gelegenheid is om te focussen op investeringen in de productiesector en zoveel mogelijk internationaal kapitaal te mobiliseren. 

Daarnaast worden de samenwerking met Afrika en de culturele en handelsbetrekkingen versterkt. Tijdens de conferentie zullen diverse aspecten hiervan worden besproken, waaronder het creëren van een handelsverdrag tussen Afrika en CARICOM-landen, wat de export van producten onder betere voorwaarden zou kunnen bevorderen. De president zal ook deelnemen aan een presidentieel panel op donderdagmiddag 13 juni, samen met acht tot negen andere presidenten en premiers uit Caricom en Afrika, om strategische lijnen uit te zetten voor toekomstige samenwerking die verder zal worden versterkt en geïntensiveerd.
Advertenties

Tuesday 16 July
Monday 15 July
Sunday 14 July