Verdachte geraakt door politiekogel
09 May, 21:21
foto


Pluimveedief W.R. (24) heeft een schotverwonding opgelopen, nadat hij zich verzette bij de aanhouding. Hij negeerde het bevel om te stoppen en wilde de politieman met een scherp voorwerp te lijf gaan. De agent was volgens de politie Public Relations genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken. W.R. is geraakt in zijn been en is opgenomen in het Mungra Medisch Centrum.


W.R. wordt door de politie van Waldeck (Nickerie) ervan verdacht samen met zijn voortvluchtige kompaan R.A. (35) een reeks pluimveediefstallen te hebben gepleegd. De benadeelde T.N. deed woensdag aangifte van diefstal van twee woerden uit haar kippenren. De aangeefster zag via haar camerabeelden dat het tweetal bij haar kippenren was en begaf zich naar de plek. Bij het zien van de eigenares sloegen de twee verdachten op de vlucht. 


De aangeefster signaleerde de verdachte R.A. later op de dag aan de Nabidjan Sardhastraat met een witte jutezak. Toen hij de aangeefster zag, zette hij het op een lopen en liet de zak met de twee gestolen woerden achter.


Even later werden de verdachten R.A. en W.R. wederom door buurtbewoners in de omgeving van de Djakartaweg gezien, die het tweetal achterna gingen. Ook een politieambtenaar, die in de buurt woont en op de hoogte was van de situatie, stelde een onderzoek in en zag dat buurtbewoners W.R. op een leegstaand perceel hadden omsingeld. De verdachte R.A. had wederom kans gezien om te ontsnappen. W.R. werd in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan R.A. wordt gewerkt.

Advertenties

Monday 20 May
Sunday 19 May
Saturday 18 May