Logeergebouw Poeketie in gebruik genomen
17 Apr, 06:44
foto
Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de opening verricht van het logeergebouw te Poeketie. Het heeft veel tijd gekost om het project te realiseren. (Foto: ROS)


Het dorp Poeketie in het district Sipaliwini heeft zijn nieuwe logeergebouw in gebruik genomen, afgelopen zaterdag. Het naambord is onthuld door waarnemend president Ronnie Brunswijk. Het logeergebouw telt 12 slaapkamers, een woonruimte, een keuken en sanitaire voorzieningen.

De opening van het logeergebouw vond plaats in bijzijn van minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Assembleevoorzitter Marinus Bee. De bewoners van het dorp Poeketie, te Sipaliwini, zijn bijzonder blij met het nieuwe logeergebouw.

Volgens Brunswijk zijn de huisvestingsfaciliteiten te Poeketie bestemd voor de totale binnenlandse gemeenschap. Hij gaf aan dat dit project lang terug gestart is, maar dat deze regering is instaat geweest het af te ronden. Dat getuigt volgens hem, in deze tijd van enorme financiële uitdaging, van durf en politieke wil, meldt ROS. 

Minister Emanuël merkte op dat er financiële uitdagingen waren om dit project te realiseren. Maar door enorme doorzettingsvermogen is het toch tot stand gekomen. De minister benadrukte het belang van zorgvuldig onderhoud van de nieuwe voorzieningen, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen.

Ook Bee is zeer in genomen met de moderne logeer faciliteiten aan de Boven-Tapanahony, dichtbij de Gran Olo soela.
Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May