HVB: Samenleving hunkert naar meer koopkracht
14 Nov, 10:43
foto


"Het gemak waarmee de regering na een protestactie van vakbonden besloten heeft de belastingschijven aan te passen en extra tegemoetkoming te geven aan personen uit de onderste schijf, zegt veel over de werkwijze van de president", concludeerde HVB-leider, Raymond Sapoen.

Een totaal omgekeerde en onverantwoorde werkwijze. Was het zo dat de regering altijd witte voetjes probeerde te maken voor het IMF om mooie rapportcijfers, nu is het het IMF zelf dat de regering terecht wijst. "If IMF no meki bari den wrokoman no kisi no wan compensatie fu Chan”, aldus Sapoen.

Want de vraag is nu waarom deze kwesties niet eerst vooraf met het  IMF konden worden besproken alvorens het getergde volk verder te verarmen met de btw-verhoging. "Gekker kan het niet in deze coalitie. Waar het IMF en de president toegeven dat het sociaal programma van deze regering een regelrechte ramp is, ziet het ernaar uit dat de incompetente minister van Sozavo nu wordt gepromoveerd naar het ministerie van TCT. Dit is een misdaad jegens alle sociaal-zwakkeren", besloot Sapoen

De verslechterde sociaal-economische situatie in het land was de rode draad op een kadermeeting van de HVB zondag op haar secretariaat, waarbij voorzitter Mike Noersalim ruim 100 lidmaatschapskaarten overhandigde aan nieuwe leden. Ten aanzien van de schuldenlast was de voorzitter optimistisch over de inspanningen van de regering voor schuldherschikking. "Paris Club, India is mooi, maar we moeten die van Oppenheimer en China nog zien. Eenmaal onze leiders deze skills hebben, stel ik voor om ook te onderhandelen met de hier opererende multinationals. Laten ze heronderhandelen over hogere royalty's, btw en milieuheffing bijvoorbeeld", aldus Noersalim.

Als de regering niet beseft dat het grootste deel van de koopkrachtversterking direct weg stroomt naar de supermarkets en dienstverlening, zal het sociaal programma een nog grotere ramp worden. Hij deed tenslotte het beroep op de strijdende vakorganisaties alert te blijven en zich niet met een kluitje in het riet te laten weg sturen. "No mik ding man kies unu nanga wan tjauwmin".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May