Woningen gebouwd voor onderwijzers te Boslanti
23 May, 22:41
foto
Een pas gebouwde onderwijzerswoning te Boslanti, Brokopondo. (Foto's: ROS)


“Een mooie school alleen is niet voldoende, de leerkrachten moeten gemotiveerd zijn om goed te kunnen onderwijzen. Het is daarom belangrijk dat de faciliteiten beschikbaar gesteld worden.” Woorden van minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), afgelopen vrijdag bij de overhandiging van de sleutels van de twee nieuwe onderwijzerswoningen te Boslanti, Brokopondo, aan het lokale schoolhoofd.

De onderkomens zijn naast de school gebouwd en voorzien van twee slaapkamers, bad en toilet en een balkon. De leerkrachten moesten voorheen lange afstanden afleggen om de school te bezoeken. De woningen zijn gebouwd nadat een ressortraadslid van het dorp bij Claudetta Tony, de directeur van N.V. Sarafina het probleem aankaartte.

De districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon sprak een woord van dank uit aan de vrouwelijke ondernemer, die al jaren in het gebied opereert. Hij riep de gemeenschap op om dit geschenk en de goede band met de ondernemer te behouden. Hij riep ook op tot eenheid. “Want op die manier kunnen we veel meer bereiken.”

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April