Staking SLM bond opgeschort door tussenkomst rechter
28 Apr 2023, 16:55
foto
Passagiers in de vertrekhal van de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zij wachten om aan boord te gaan. Nu de staking opgeheven is, hopen ze dat ze gauw de lucht in kunnen.


De bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) moet de staking onmiddellijk opschorten. Dit is bepaald door tussenkomst van de rechter. Het kort geding wordt volgende week voortgezet.

Het personeel was in actie gegaan nadat diverse voorstellen van de bond niet werden gehonoreerd door de leiding van het bedrijf. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd zonder het gewenste resultaat. Voor de koers waarop de salarissen worden uitbetaald, was de druppel. Eenzijdig is bepaald dat er een koers van SRD 23.50 voor de US-dollar zal worden gehanteerd, terwijl de dagkoers bijkans SRD 40 is.

Op de luchthaven hebben passagiers uren moeten doorbrengen, terwijl er nauwelijks informatie werd gegeven. Er heerst een drukte met vier vluchten die uitgevoerd moeten worden vandaag.

De vlucht naar Miami is voor de tweede keer gecanceld. Vandaag zou een deel vertrekken, maar die vlucht is verschoven naar morgen. Een deel van de passagiers dat gestrand was, zou vandaag en een ander deel morgen vertrekken. Nu wordt één vlucht uitgevoerd morgenochtend.

Passagiers die gestrand waren in Miami kregen na vier uren in het vliegtuig zitten te horen dat de vlucht niet doorgaat omdat het papierwerk niet in orde zou zijn. Die vlucht zou worden uitgevoerd met Omni Air International. De vlucht kon niet meer uitgevoerd worden omdat de werkuren van het personeel overschreden waren. De mensen die al gestrand waren, moesten terug naar het hotel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May