Ambtenaren hebben nog een maand voor registratie
27 Dec 2022, 18:33
foto
Minister Bronto Somohardjo van BiZa eerder op de dag in De Nationale Assemblee.


Ambtenaren hebben nog een maand de tijd om zich te registreren. De behandeling van de conceptwet om de Personeelswet aan te passen is vandaag in De Nationale Assemblee met een maand uitgesteld. Op basis hiervan krijgen ambtenaren nog extra tijd om hun registratie in orde te maken.

Het bevriezen van de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, kan een besparing leveren van ruim SRD 100 miljoen. Dit is naar voren gekomen tijdens de beraadslagingen in het parlement. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) die belast is met de uitvoering van de landsdienarenregistratie, buigt voor het besluit van het parlement. De bewindsman is tevreden over het feit dat reeds 85% van de ambtenaren zich hebben laten registreren en hierdoor inderdaad een bijdrage wensen te leveren aan het herstructureren van de overheid.

Behalve het fysiek registeren bij het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat in Paramaribo, worden de ambtenaren ook tegemoetgekomen met de mobile units. Daarnaast is de online registratie nog steeds opengesteld.

Voor telefonische informatie kan men terecht op: 8881052 en 8881403. Ook via whatsapp kan er assistentie worden gevraagd: 8533793 en 8838028.





Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May