Fasenplan voor opstart Marwina Ziekenhuis in uitvoering
14 Dec 2022, 08:46
foto
De Country Manager van Agence française de développement (AFD), Pierre Bourguignon.


De nieuwe Country Manager van Agence française de développement (AFD), Pierre Bourguignon, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De lening bij AFD voor de operationalisering van het Marwina Ziekenhuis, was een van de gesprekspunten bij het bezoek.

Het project werd door lopende financiële onderhandelingen niet uitgevoerd. Intussen heeft er schuldherschikking met de Paris Club, waar AFD onderdeel van is, plaatsgevonden en zal het binnenkort weer mogelijk zijn voor het ministerie om het Marwina Ziekenhuis te operationaliseren, meldt de voorlichting van Volksgezondheid.

In januari 2023 zal er een gesprek komen tussen het ministerie en AFD om het plan uit te werken voor de gefaseerde operationalisering van het Marwina Ziekenhuis. In fase 1 zal gewerkt worden aan het tot stand komen van een goed draaiende spoedafdeling, apotheek, radiologie afdeling en ambulancedienst. In fase 2 zal er gewerkt worden aan het organiseren van specialistische missies en het aantrekken van specialistisch kader voor het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May