Patiëntentransferproject met Frans-Guyana krijgt beslag
17 Oct 2022, 22:34
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid met de Frans-Guyanese delegatie. (Foto: ARS)


Als alles goed gaat, zal het Surinaamse patiëntentransferproject tussen het Frans-Guyanese West Guyana Hospital Centre (Chog) en het Albina Ziekenhuis, eind oktober een feit zijn.  Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid had vorige week een ontmoeting met een Frans-Guyanese delegatie. Doel van het bezoek was de afronding van het transferproject voor Surinaamse patiënten tussen het Chog in Saint-Laurent-du-Maroni en het Albina Ziekenhuis.

Alexandre de la Volpilière, adjunct-directeur-generaal van de ARS (de Regionale Gezondheidsdienst van Frans-Guyana), Didier Guidoni, directeur van de Chog, en Fredrik Terlutter, hoofd Samenwerking bij de Chog, hebben de modaliteiten van deze overdrachten besproken met minister Ramadhin. Surinaamse patiënten die in het Chog zijn opgenomen en in stabiele toestand verkeren, vallen binnen dit project. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ​​moeder en haar kind na de bevalling. Het doel is om bedden vrij te maken in het ziekenhuis.

De patiënt wordt vervoerd door ambulancepersoneel van Chog, met de veerboot. Voor alle betrokken personen en voertuigen is aan weerszijden van de grens een verzekering afgesloten. De visumkwestie staat op het punt geregeld te worden. Aan Surinaamse kant zullen medische teams maximaal tien patiënten kunnen opvangen, voor maximaal tien dagen. Als de toestand van de patiënt dit vereist, zou een terugkeer naar de Chog worden georganiseerd, meldt de Franse media.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May