Operatie ‘Gran mati’ levert gratis medische zorg in Apoera
27 Sep 2022, 18:33
foto
De start van Operatie 'Gran Mati' van het Nationaal Leger op OS Apoera.


Operatie 'Gran Mati', een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger (NL), is gisteren officieel van start gegaan op O.S. Apoera. Bewoners uit Apoera kunnen deze week gratis gebruik maken van medische en tandheelkundige diensten die onderdeel zijn van het project. Het gaat om basisgezondheidszorg, oogmetingen en tandheelkundige zorg, zegt kapitein Guno Welzijn.

Naast medische specialisten van het Nationaal Leger en andere gezondheidsinstellingen, zijn er drie Surinaamse tandartsen, één Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten aanwezig. De Amerikanen doneren medische zorg en in totaal 470 schoolpakketten voor schoolgaanden in Apoera.

'Gran Mati' is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Er vindt hierdoor ook informatie-uitwisseling plaats tussen specialisten van de verschillende landen. Het technisch gedeelte van het project wordt op een later tijdstip uitgevoerd; dan zal een school in het district Coronie worden gerenoveerd, zegt de voorlichting van Defensie. Het leger wil met dergelijke projecten een stukje ontwikkeling brengen in het gebied.
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October