EU steun voor Oekraïne blijft standvastig
22 Sep, 08:42
foto
De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, woont een NAVO-top bij in Madrid, Spanje, 29 juni 2022. (Foto: Reuters)


De steun van de Europese Unie (EU) aan Kiev zal standvastig blijven ondanks de Russische agressie. Dat heeft de voorzitter van de raad die de 27 lidstaten van het blok vertegenwoordigt, woensdag gezegd nadat de Russische president Vladimir Putin de oorlog in Oekraïne had laten escaleren.

EU-voorzitter Charles Michel schreef deze week op Twitter vanuit de bijeenkomsten van de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) in New York: "Kremlin kondigt mobilisatie aan... terwijl wij in de AVVN-landen werken aan samenwerking, veiligheid en welvaart."

"In deze oorlog is er maar één agressor, Rusland, en één aangevallen land, Oekraïne", zei hij. "De steun van de EU aan Oekraïne zal standvastig blijven."

Zijn tweet kwam, nadat Putin opdracht gaf tot de eerste mobilisatie van Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog en een plan steunde om delen van Oekraïne te annexeren, waarbij hij het Westen waarschuwde dat hij niet blufte toen hij zei dat hij klaar zou zijn om kernwapens te gebruiken om Rusland te verdedigen.
Advertenties