Familie overdrachtskosten naar 1/2%, overdrachtskosten 4%
02 Sep 2022, 00:44
foto
Met algemene 36 stemmen is de Zegelwet gewijzigd. De familie overdrachtskosten zijn naar een half procent. De zakelijke overdrachtskosten zijn van 7% naar 4% teruggebracht.


De Nationale Assemblee is er eensgezind over dat de familie overdrachtskosten van terreinen verlaagd is naar een 1/2%. Dit is tot de tweede graad. Zakelijke overdrachtskosten zijn van 7% naar 4% teruggebracht. MEt de verlaging kunnen ouders gemakkelijker terreinen overdragen aan hun kinderen en kleinkinderen. Ook het boedelprobleem kan aangepakt worden. Door de hoge kosten stagneerden de overdrachten. De wijziging van de Zegelwet is met algemene 36 stemmen goedgekeurd donderdag. Daarna is De Nationale Assemblee met reces gegaan.

De wet is een initiatief van Asis Gajadien. Hij merkte op dat met de aanname een verkiezingsbelofte is ingelost. De samenleving hoeft bij familieoverdrachten geen hoge kosten te betalen. Ook is afgesproken met de Vereniging van Notarissen dat het honorarium bij familieoverdrachten zo laag mogelijk wordt gehouden. Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, merkte op dat nog meer verkiezingsbeloften ingelost moeten worden. Hij voerde aan dat het de eerste keer is dat nadat er zoveel verhogingen doorgevoerd zijn, nu iets teruggegeven wordt aan de samenleving. De overheid heeft haar kosten drastisch omlaag gebracht om de samenleving tegemoet te komen.

Commissievoorzitter Mahinder Jogi benadrukte dat het om een maatschappelijk probleem ging. Hij was ingenomen met de unanieme ondersteuning van de Assembleeleden. Ook diverse betrokkenen hebben vlot meegewerkt met deze wetswijziging. De commissieleden waren het allemaal met elkaar eens dat deze wet voor verlichting zal zorgen. De regering heeft meegewerkt om terug te geven aan de samenleving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May