Column: Borrelpraat no. 724
24 Jul 2022, 22:37
foto


“Volgens mij steunde die Rijme-man als eerste politieke partij de nieuwe Organische Beweging van Djentel, Van de Aarde & Co.”
“Ja, toen besloot de COL, die Confederatie van een aantal Lantibonden met die rode-baretman Blanka in de voorhoede, de ‘Organic Movement’ lijfelijk te ondersteunen.”
“Toen deed Doe dat en de Bond AZP, die had er schoon genoeg van had constant voor de gek gehouden te worden.”
‘Begrijpelijk, voor hun hardwerkende gezondheidswerkers was geen cent beschikbaar, terwijl door een vreemde corruptie met ‘vervalste’ reçu’s tientallen miljoenen SRD’s via stromannetjes weggesluisd werden.”
“En op de koop toe dreigt de goudreserve van het ene, nu verlieslatende staatsbedrijf in het bodemloze vat van een ander failliet staatsbedrijf te worden vergooid, in plaats van om daarmee bijvoorbeeld de hardst nodige medicijnen en andere levensreddende zaken desnoods in te vliegen.”
“Lees maar wat de VES, die economisten waar politici-aan-de-macht steeds hoogst allergisch voor lijken te zijn, op Sterrennieuws hierover schreven.”
“Maar waarom heeft dat in de lucht houden van dat arrogante failliete vliegbedrijf hogere prioriteit dan baby’s van de dood redden?”
“Omdat onze Tuftuf-vliegclub op elk moment de plane moet kunnen pakken om van Zanderij weg te kunnen vliegen. Natuurlijk in de business class.”
“Dat deed die vorige bende ook; vooral die leningen-loopjongen Zijne Weggedoken Woefdraad woonde zowat in de plane.”
“En die daarvoor, en daarvoor, en daarvoor waren allemaal vliegende politieke brigades en wij, de uitgezogen belastingbetalers, moesten maar steeds de schade dekken. Dáár moet de stekker eruit. En dat zou ik als eerste eisen.”
“Terug naar de steun voor de Organische Movement: the Old Indjen Tralala heeft zijn aanhang intussen opgeroepen om ‘die jongeren’ te gaan ondersteunen. Wel voorlopig zonder paars tenue en vlaggen. Totdat hij ‘Njeh’ zegt. Dan kleurt alles opeens paars.”
“Daarom zou ik hem, na het vernemen van dit bericht, netjes bedanken voor zijn steun. Die hebben The Organics niet nodig. Laat die ‘tot 20 jaar cel veroordeelde’ met zijn paarse restant-club zelf op het plein gaan schreeuwen. Nu lift hij slim mee.”
“Klopt. Want zijn ongebreidelde plunderclub is de grootste grondlegger van het faillissement waarin we ons vanaf 2020 in bevinden.”
“Mijn eerste eis aan hem zou wel zijn: Laat die Boefdraad zich aanmelden om niet alleen zijn straf te komen uitzitten, maar om ons uitgebreid te vertellen hoe die plunderbende daar aan Riverside Leonsberg in elkaar zat.”
“Yes, Baas Tralala netjes bedanken voor zijn steun, zoals de Groene Partij netjes bedankt werd voor hun bemiddeling.”
“Mijn eerste eis aan ‘De Groenen’ zou zijn: Treed per meteen uit die kawolasie waarin je medeverantwoordelijk bent voor de huidige plundering.”
“Of kan Bobo Baasje Groen dat niet omdat hij ergens wat mee gehapt heeft?”
“En nu Chan onder druk gezet wordt door de aanhoudende protesten, kan hij wel opeens bekendmaken dat die onjuiste gronduitgiften te Sabaku en elders ingetrokken zullen worden.”
“Maar hij kan nog steeds niet eens een door hem gevraagde lijst krijgen van degenen die daar grond hebben gehad, dan gaat hij nu gedaan krijgen dat die gronden ingetrokken worden? Geef me een grote brik: wie denkt wie hier voor de gek te houden?”
“Nu begrijp ik waarom Papa Lach nooit president wilde worden en veilig en wel parlementsvoorzitter en sterke partijvoorzitter bleef.”
“Vanuit die positie beheerste hij het politiek schaakbord; als president zou hij de speelbal van machten achter de schermen worden en zijn populariteit bij de kiezers verliezen.”
“Zie wat Chan nu overkomt, evenals zijn voorgangers.”
“Meester, denkt u dat de nieuwe beweging ingekapseld zal worden door die oppositionele politieke boys? Want inmiddels heeft de HVB zich ook aangesloten.”
“Wel, tot nu toe hebben ze duidelijk gesteld dat ze geen podium zullen bieden aan bestaande politieke partijen, dat is een goede zet van hun op het politieke schaakbord.”
“Maar hun zwakte is, dat ze nog geen eenduidig sterk en charismatisch leiderschap hebben.”
“Wie zal dat worden? Of blijft het een vierkoppige leiding?”
“Of zal het die Gentleman worden die tegen een vrouw die hun als minister te woord kwam staan als een driftige en onbeschofte puber stond te schreeuwen dat ze moest aftreden?”
“Ach, yongusma die macht ruiken, gaan soms flink overstag. Zie wat er vanaf 1980 over ons gewaaid is.”
“Tenminste heeft zij als minister haar verantwoordelijkheid begrepen en de actievoerders te woord gestaan, waar haar collega’s als laffe kwezels dokten.”
“Maar ik vind die lijst van eisen van de Organic Movement merendeels wel goed.”
“Ik ook, maar van een kale kip kan je niet binnen een paar dagen mooie veren plukken.”
“Mijn eerste eis is: Geen enkele politieke topper mag meer president worden, al legt die snel-snel al zijn politieke functies neer.”
“Dan is mijn tweede eis: geen enkel familielid tot in de tweede graad van een president, vicepresident of minister mag een functie in de RvC van een parastataal bedrijf innemen of op het Kabinet van de President. De meerderheid van deze RvC’s moet door mensen uit het bedrijfsleven worden ingevuld. En de voorzitter van de RvC mag niet waarnemen als directeur van dat parastataal bedrijf. Daarvoor is de onderdirecteur van dat bedrijf.”
“Oh, jullie komen met eisen, dan is dit de mijne: Stichtingen mogen geen onroerend goed bezitten en die dus toegewezen krijgen. Verder: Onverdeelde boedels vervallen na vijf jaren aan de staat, worden dan geveild of verkocht en de nazaten mogen binnen 5 jaren hun aandeel bij de CBvS ophalen. Daarna vervalt het geld aan de staat. Hetzelfde wordt gedaan met al jaren onbebouwde percelen waarvan de eigenaren veelal in het buitenland woonachtig zijn.”
“Jammer dat de Organische Beweging niet met dit soort eisen komt, want al valt de regering: de president en vicepresident blijven in functie. Er is geen wettige afzettingsprocedure voor hen.”
“Dan hoe vervang je hun als ze niet zelf willen aftreden?”
“Door een nieuwe Pres en VeePee met tweederde in DNA of met de helft plus één in de VVV te kiezen; dan moet de oude overdragen. Pas dan.”
“Nou, proost op deze informatie.”

Rappa

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April