Na toezeggingen ministers barricade Afobakaweg opgeheven
23 Jul 2022, 05:04
foto
De Afobakaweg bij Klaaskreek was urenlang gebarricadeerd door verhitte bewoners van het district. Zij willen oplossingen voor hun noden veroorzaakt door wateroverlast.


De ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport hebben de verhitte bewoners van Brokopondo aangehoord. Rond 17.00 uur is de wegbarricade bij Klaaskreek opgeheven en konden de auto's weer in beweging komen. Er had zich een kilometerslange file ontwikkeld op de Afobakaweg.

De ministers hebben de bewoners aangehoord en hebben namens de regering bemiddeld om de barricaden op te heffen.
De protesteerders gaven aan dat er een petitie aan de president was aangeboden over de noden, maar de reactie op de petitie nog niet naar tevredenheid is, meldt de voorlichting van Juspol.

"Ondanks de verhitte gemoederen heeft de politie tactvol opgetreden en zijn er geen noemenswaardige incidenten of excessen geweest". De ministers hebben de noden erkend.  Ze hebben aangegeven dat er vanuit de regering gekeken zal worden naar mogelijkheden voor herstel van de geleden schade. Er komt een vervolggesprek maandag, deelde president Chan Santokhi gisteren mee op een persconferentie.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May