Mones Nazarali vreest rancune politieleiding Nickerie
01 May 2022, 00:58
foto
Mones Nazarali voor het politiebureau van Nieuw Nickerie. Hij bekritiseert in een live uitzending de hoge boete die opgelegd is voor het vangen van tilapia's in Bigi Pan.


Mones Nazarali van Action Nieuws in Nickerie moet zich aanmelden bij de politie. Dat moest vrijdag gebeuren, maar Nazarali heeft zich ziek gemeld. Hij denkt dat hij opgeroepen is door de politie om zijn mening die hij geuit heeft over de boete van SRD 120.000 die vijf landbouwers moesten betalen omdat ze tilapia hebben gevangen voor eigen gebruik in Bigi Pan. Hij vindt de boete te hoog voor het delict. Volgens de journalist meet regiocommandant Hemandkoemar Sardjoe met twee maten en heeft hij de kleine man opzettelijk gedupeerd.

"Toen ik gebeld werd door een inspecteur om mij aan te melden, steeg mijn bloeddruk gelijk. Ik ben naar mijn huisarts gegaan en die heeft mij rust voorgeschreven. Eigenlijk wilde de arts mij laten opnemen in het ziekenhuis, maar ik vroeg hem of ik in mijn eigen omgeving kon uitrusten. Als alles goed gaat, zal ik mij dinsdag met mijn advocaat aanmelden bij de politie", zegt Nazarali in gesprek met Starnieuws. Hij heeft via zijn medium ook melding gemaakt dat hij gezocht wordt door de politie. 

Nazarali heeft tijdens het protest van de padieboeren onlangs bij de Henarbrug diverse opmerkingen gemaakt over onregelmatigheden die plaatsvinden in het district, waarbij politiefunctionarissen ook contacten onderhouden met de onderwereld. Enkelen zouden ook gratis winkelen in supermarkten. Volgens hem is er veel mis in Nickerie. Ook is Nazarali naar het hoofdbureau van politie Nieuw Nickerie geweest. Op de stoep van het politiebureau heeft hij met een tilapia in de hand het beleid van de regiocommandant ter discussie gesteld. Nazarali zegt dat de regiocommandant hem niet te woord staat als journalist. Hij heeft hierover zijn beklag gedaan bij de autoriteiten, maar er is niks gebeurd.

"Ik hoop niet dat er rancune tegen mij toegepast zal worden omdat ik mijn mening heb geuit over diverse dubieuze zaken die plaatsvinden", zegt Nazarali. In elk geval heeft hij zich vrijdag niet aangemeld, want de kans was groot dat hij het hele weekend door zou brengen in de politiecel, terwijl Ied-ul-Fitr nadert. Hem is geen reden gegeven waarom hij zich moet aanmelden bij de politie.


Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April