Sharman hekelt gedrag volgauto's met loeiende sirene
20 Apr 2022, 08:44
foto
Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Dew Sharman. (Beeld: DNA)


De vele volgauto's die met loeiende sirenes rondrijden bij de beveiliging van hoogwaardigheidsbekleders en misbruik maken van de situatie, is gisteren opnieuw aan de orde gesteld in De Nationale Assemblee. Vicevoorzitter Dew Sharman wil dat zaken ordelijk en conform de wet plaatsvinden.

Sharman uitte zijn misnoegen dat onlangs een van de volgauto's een aanrijding heeft veroorzaakt, maar niet eens het fatsoen had om zich ervan te overtuigen of naast materiële schade ook personen slachtoffer geworden zijn van de aanrijding. Er is niet eens contact gemaakt. Sharman noemde het crimineel gedrag dat een aanrijding wordt gemaakt en de persoon gewoon doorrijdt.

Zwaailichten zijn volgens de volksvertegenwoordigers voorbehouden aan de politie, brandweer en ambulance. Volgauto's gebruiken tij en ontij zwaarilichten en sirenes, zelfs als ze geen hoogwaardigheidsbekleder begeleiden. Bij filevorming worden gewoon de zwaailichten gebruikt om door het drukke verkeer heen te komen. Zelfs districtscommissarissen en directeuren van parastatale bedrijven hebben volgauto's met zwaailichten. Sharman stelde dat erop toegezien moet worden dat zaken ordelijk verlopen en binnen de wet.
Advertenties