Inflatie in jaar tijd 63.3%
23 Dec 2021, 08:38
foto


De consumentenprijzen zijn binnen een jaar met 63.3% omhoog gegaan. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft de prijzen van november vorig jaar vergeleken met die van november dit jaar. De prijzen zijn binnen een maand, in november in vergelijking met oktober, met 3.2% gestegen. De prijzen zijn opgenomen van 1 tot en met 30 november.

De prijzen van huisvesting, onderhoud, reparatie van woningen en nutsvoorzieningen zijn in een jaar tijd met 118.9% de lucht in gegaan. Ook softdrinks, sappen en water zijn flink gestegen en wel met 83.95%. Brood en granen zijn 72% duurder geworden. De prijzen van melk, melkproducten en eieren zijn 67.6% omhoog gegaan.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft circa 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Er worden geen opnames gedaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini.

Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October