Breaking: IMF keurt steunprogramma Suriname goed
22 Dec 2021, 18:46
foto


De uitvoerende raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zojuist de ondersteuning van het herstelprogramma voor Suriname goedgekeurd. Dit houdt in dat Suriname een lening van US$ 690 miljoen zal krijgen voor de komende drie jaren.

Nu het groen licht is gegeven, zal de eerste tranche van US$ 56.4 miljoen worden overgemaakt naar de Centrale Bank van Suriname. Vervolgens vindt er elk kwartaal een evaluatie door het IMF plaats van de te behalen targets.

De onderhandelingen met het IMF hebben ruim een jaar geduurd. Vooral de schuldpositie van Suriname was een heet hangijzer, waardoor het veel langer heeft geduurd voordat het IMF zijn zegen heeft gegeven voor steun van het herstelprogramma. Er zijn harde garanties geëist van bilaterale schuldeisers.

Hoewel het formele bericht nog moet uitkomen, is er in regeringskringen het nieuws al bekend. Diverse partijgenoten zijn al op de hoogte gesteld dat het bestuur van IMF zijn zegen heeft gegeven voor het herstelprogramma, waarin het IMF zijn stempel heeft gedrukt.
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March