Surinaamse zwemcoach nu nationale coach Curaçao
17 Dec 2021, 14:04
foto
Yash Daryanani is nu de Nationale coach van Curaçao.


De tot Surinamer genaturaliseerde Yash Daryanani is nu de nationale coach van Curaçao. Hij is sinds 13 december in Abu Dhabi met de zwemdelegatie van Curaçao. "Suriname zou hier kunnen zijn, maar ze zijn er helaas niet," zegt hij in gesprek met Starnieuws. De in India geboren Daryanani verruilde in 2011 zijn Indiase nationaliteit voor de Surinaamse. Hij heeft de afgelopen vier jaren diverse nationale zwemselecties gecoacht.

Hij begon in Suriname als zwemmer, maar maakte later de overstap naar coach. Daryanani startte op zijn 20e met coachen en acht jaar later maakte hij deel uit van het Nationaal Team van Suriname. Hij is nog steeds de coach van Oase.

Vanaf 2009 tot 2013 heeft hij in verschillende landen mogen coachen door clinics en zwemkampen te organiseren in Suriname en andere landen. Hij heeft zijn sporen verdiend in buurland Guyana, Venezuela, St. Lucia, Grenada, Mexico en Tunesië. Sinds 2019 is hij de voorzitter van de Coaches Commissie van UANA (nu Panam Aquatics). Daryanani werd in 2018 erkend als Fina Development Coach.

Daryanani zegt dat hij de afgelopen vier jaren zijn diensten heeft verleend aan internationale teams en landen. Nationale coach zijn van Curaçao voelt anders aan zegt hij "maar het is een job en dat neem ik serieus. Terugblikkend stelt hij dat zijn coachingcarrière naast clinics , kampen en trainingen, nu compleet is. "Nu sta ik er als een nationale coach van een ander land."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May