Inflatie in een jaar tijd 60.6%
26 Nov 2021, 06:43
foto


De SRD is in de periode oktober 2020 en oktober dit jaar met 60.6% in waarde verminderd. Dit blijkt uit het inflatiecijfer gepubliceerd door het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). De inflatie vorig jaar was 60.8%.

In oktober 2021 zijn in vergelijking met de maand ervoor, september, de consumentenprijzen gemiddeld met 1.5% gestegen. Het ABS heeft de prijzen van diverse items opgenomen in de periode 1 oktober tot en met 29 oktober.

Uit de gegevens van het ABS blijkt dat in een jaar tijd huisvesting, onderhoud, reparatie van woningen en nutsvoorzieningen met 105% zijn gestegen. Boter, oliën en vetten zijn met 82% de lucht ingegaan. Softdrinks, sappen en water zijn met 80.6% omhoog gegaan.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft circa 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Er worden geen opnames gedaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April