President vraagt studenten mee te denken over actuele issues
18 Nov 2021, 01:40
foto
President Chan Santokhi heeft op uitnodiging een motivatiespeech gehouden op de campus van AdeKUS. Hij heeft eerstejaarsstudenten Public Administration toegesproken. (Foto's: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft de eerstejaarsstudenten van de richting Public Administration woensdag toegesproken op de campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In zijn motivatiespeech zei hij dat de studenten de toekomstige bestuurders zijn. Hij moedigde ze aan om actief mee te denken over de huidige brandende issues als klimaatverandering, corruptiebestrijding, olie en gasproductie. Santokhi pleitte voor vroege momenten van stage en zoveel mogelijk praktijkoefening, issues onderzoeken en vorming van de toekomstige bestuurders. 

“We moeten onze mensen klaarstomen; zonder eerlijk en goed bestuur eindigen wij als een arm land”, zei de president. Hij sprak de studenten de moed in om niet op te geven bij tegenslag, en gaf zelf voorbeelden van tegenslagen die hij heeft overwonnen. “We moeten het samen doen, Wi mu seti kondre bun, en wo set en!”, zei Santokhi, meldt de Communicatiedienst Suriname.



Het is de bedoeling een link te brengen tussen de theorie en de praktijk in deze studierichting. “De president vertelde vanuit de praktijk wat het Openbaar Bestuur allemaal inhoudt en de uitdagingen die komen bij het besturen van het land”, gaf Ine Apapoe, richtingscoördinator Public Administration aan. De studenten worden aangemoedigd op de campus om nooit op te geven en door te zetten. Het is volgens Apapoe goed dat de studenten dit horen van de president van Suriname als hoogste leidinggevende in het land. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May