Haalbaarheidsstudie brug over Corantijn binnenkort af
18 Nov 2021, 04:06
foto
Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken met een delegatie in Guyana. (Foto: OW)


De haalbaarheidsstudie voor de bouw van de brug over de Corantijnrivier wordt binnenkort afgerond. In december 2021 wordt een aanbesteding gehouden door het ministerie, waarbij ingenieursbureaus zich kunnen inschrijven om het ontwerp te maken voor de brug. Dit zegt Firazia Ataoellah, hoofd van de afdeling Bruggen van Openbare Werken na een oriëntatiebezoek aan Guyana, eerder deze week.

Een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken (OW), een consultancybedrijf en aannemers, was in Guyana voor gesprekken en oriëntaties rond de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Er is een bezoek gebracht aan Guyana en Nickerie om de plekken te bezichtigen waar de brug gebouwd zal worden. De ingenieursbureaus werden in de gelegenheid gesteld zich op de plekken te oriënteren en waar nodig vragen te stellen die essentieel zijn om het brugontwerp naar wens te maken.

De brug over de Corantijnrivier krijgt een zeer unieke constructie die zich vanuit Guyana zal verbinden met het Long Island en een lengte zal hebben van 1.1 km, schrijft de voorlichting van OW. Vervolgens wordt een 2 km lange weg op het eiland aangelegd, waarna een 2.1 km lange brugconstructie het eiland gaat verbinden met Suriname. De constructie zal een totale lengte van meer dan 5 km hebben. Indien alles volgens planning verloopt kan de start van de bouw van de Corantijnbrug rond het einde van het komende jaar aanvangen, zegt OW.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May