Webinar voor buitenlandse investeerders achter de rug
03 Sep 2021, 08:32
foto
Minister Albert Ramdin (Archieffoto)


Ongeveer 60 investeerders uit India, Guyana, Trinidad & Tobago, Jamaica en de Verenigde Staten van Amerika, hebben afgelopen week deelgenomen aan een webinar van de Indo-Caribbean Society (ICS). Het doel van de meeting was om potentiële buitenlandse investeerders aan te trekken voor Suriname. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking noemde de mijnbouwsector, agro-cultuur, toerisme, veeteelt en garnalen export als investeringsmogelijkheden.

De webinar was ook om de deelnemers kennis te laten maken met de cultuur, leefgemeenschap en het investeringsklimaat in Suriname. Ramdin zei dat Suriname een regering heeft die ondersteunend is naar de gemeenschap toe en streeft naar herstel van de economie en duurzame groei. Hij gaf aan dat de manier van zaken doen in Suriname onderhevig is aan een transformatie en dat er gewerkt wordt aan een investeringswet die voordelen zal bieden aan de buitenlandse investeerders.

De buitenlandse investeringen zijn van belang aangezien zij een impact kunnen hebben op de verbetering van de economie van Suriname, doordat er naast kapitaal ook overdracht plaatsvindt van technologie en expertise alsook de creatie van werkgelegenheid voor de gemeenschap, gaf Ramdin aan. “Naast de traditionele sectoren zijn er grote kansen in de infrastructuur, energie, olie en gassen en ICT”, stelde hij.

“We zullen onze capaciteit in termen van kwantiteit en kwaliteit moeten opbouwen om investeerders aan te trekken. Het is van groot belang dat het Surinaams bedrijfsleven openstaat voor deze nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Men moet ‘willing’ zijn om risico’s te nemen en innovatief bezig te zijn. De overheid kan dit proces alleen faciliteren. De overheid moet geen ondernemer spelen. Hierbij is van belang dat nationale investeerders gelijk worden behandeld als internationale investeerders”, zei Ramdin.

De ICS werd in 2018 opgericht met de visie en missie om culturele en economische belangen tussen burgers van India en het Caribisch gebied te verenigen en te bevorderen door gezamenlijke acties tussen mensen, culturele organisaties en bedrijven te bevorderen. De organisatie is geïnitieerd door een groep geïnteresseerden van Texila American University, India en het Caribisch gebied, voornamelijk uit Guyana, Jamaica, Trinidad en Tobago en Suriname, licht de Communicatie Dienst Suriname toe.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April