Een Assembleelid positief bevonden bij sneltest
05 Jun 2021, 00:00
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee wordt geswabt. (Foto: DNA)


De Nationale Assemblee heeft voordat de Algemene Politieke Beschouwingen van start gingen donderdag, een sneltest afgenomen van alle Assembleeleden, leden van de regering, het griffiepersoneel en deskundigen. Starnieuws verneemt dat een Assembleelid positief is bevonden en gelijk in isolatie is gegaan.

De testen zijn uitgevoerd door de Covid-19 mobiele swab unit van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg. De test duurt ongeveer 20 minuten. Deze Covid-sneltest is voor de eerste keer gedaan. Gezien de uitbraak van het coronavirus was de test nodig om meer zekerheid te hebben. Van de 51 leden zijn er 27 gevaccineerd tegen het coronavirus.

Naast de Covid-test zijn er ook andere maatregelen genomen om veilig te kunnen vergaderen. Om de 1.5 meter sociale afstand in acht te nemen is de inrichting van de vergaderzaal aangepast. Er wordt vergaderd met een minimale bezetting. De overige leden die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn in de vergaderzaal zaten in hun fractiekamer of andere ruimten.

Tijdens de vergaderingen is de regering ook aanwezig op basis van een minimale bezetting. Alleen de president, vicepresident en maximaal vier ministers mogen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal. Ook het aantal deskundigen is beperkt. Op de publieke tribune wordt ook niemand toegelaten.

Dinsdag wordt het debat over de Algemene Politieke Beschouwingen voortgezet. De regering zal ingaan op de vragen die zijn gesteld. Dan zal opnieuw een sneltest worden gedaan. De sneltest is een momentopname.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April