President: Mensen vanaf 18 jaar kunnen zich vaccineren
03 Jun 2021, 16:39
foto
President Chan Santokhi vandaag in De Nationale Assemblee.


President Chan Santokhi heeft vandaag in De Nationale Assemblee, vooruitlopend op het debat rond de Algemene Politieke Beschouwingen, opgeroepen dat de Covid-situatie zeer ernstig is. Vanaf vrijdag wordt het vaccinatiecampagne opgevoerd. Eenieder vanaf 18 jaar mag zich vaccineren omdat de Manaus-variant van het Covid-virus ook jongeren treft. In het binnenland zal de president samen met vicepresident Ronnie Brunswijk eerst gesprekken voeren met de granmans.

De situatie is bijzonder erg, benadrukte de president. Zelfs de ordehandhaving gaat problematisch. Korpschef Roberto Prade heeft meegedeeld dat ruim 120 manschappen niet ingezet kunnen worden omdat ze in isolatie zijn. Hierdoor is de ordehandhaving behoorlijk teruggelopen. Santokhi heeft te kennen gegeven dat de politiefunctionarissen een sneltest moeten ondergaan om te weten of ze geïnfecteerd zijn. Ook bij het leger zijn mensen besmet geraakt die ingezet worden bij de ordehandhaving.

Er zijn nieuwe afspraken gemaakt met de korpsleiding en de minister van Justitie en Politie om het beleid aan te scherpen. De president voerde aan dat ondanks de maatregelen bepaalde bedrijven open zijn, terwijl zij niet behoren tot de essentiële groepen. De politie zal streng moeten optreden, waarbij vergunningen van deze bedrijven moeten worden ingetrokken.

Het staatshoofd haalde fel uit naar mensen die fake berichten de wereld insturen en mensen misleiden door anti-propaganda te maken tegen vaccinatie. "Als je de samenleving niet kan beschermen, ga ze niet misleiden. Houd je mond," stelde Santokhi. Hij merkte op dat het iemands goed recht is om zich niet te laten vaccineren, maar "ga anderen niet beïnvloeden". Santokhi haalde aan dat vaccineren en zich houden aan de maatregelen belangrijk is om het verspreiden van het virus in te dammen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April