DNA scherpt Covid-regels aan om te kunnen vergaderen
03 Jun 2021, 07:38
foto
De Covid-regels zijn aangescherpt door De Nationale Assemblee.


De Nationale Assemblee die vandaag in het openbaar bijeenkomt, heeft speciale voorzieningen getroffen om veilig te kunnen vergaderen. Om de 1,5 tot 2 meter sociale afstand in acht te nemen is de inrichting van de vergaderzaal aangepast. Er zal vergaderd worden met een minimale bezetting. De overige leden die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn in de vergaderzaal zullen vanuit hun fractiekamer per Zoom of via het HCL netwerk van De Nationale Assemblée in contact staan met de andere leden in de zaal/of die de vergadering bijwonen. Van de 51 leden, zijn er 27 gevaccineerd tegen het Coronavirus, meldt de leiding van De Nationale Assemblee. Vandaag wordt begonnen met de Algemene Politieke Beschouwingen. 

Door de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid zijn de niet essentiële afdelingen van de griffie gesloten. Op de essentiële afdelingen wordt er gewerkt met zo min mogelijk personeel. Het frequent schoonmaken van de ruimtes is ook één van de belangrijkste maatregelen die het parlement heeft doorgevoerd om de verspreiding van Covid-19 en andere ziekten op de werkvloer,rf te voorkomen. De interieurverzorgers hebben een training gevolgd en is de kennis bijgebracht hoe om te gaan met chemische veiligheidsvraagstukken, de juiste schoonmaakprocedures en de gezondheidsvoordelen van een schone omgeving.

Vanaf vandaag is het betreden van het parlement alleen toegestaan via de hoofdingang. Daar worden de handen ontsmet en wordt de temperatuur opgemeten. Het is verder ook verplicht een mond- en neusbedekking aan te doen.
Voor de parlementariërs, leden van de regering en deskundigen gelden de volgende regels:
- Leden zullen de presentielijst buiten moeten tekenen.
- Tijdens de vergaderingen zal de regering aanwezig zijn op basis van een minimale bezetting. Alleen de president, vicepresident en maximaal vier ministers mogen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal.
- Namens de regering mogen maximaal zes deskundigen lijfelijk aanwezig zijn in de vergaderzaal. De andere deskundigen zullen de vergadering buiten de zaal volgen. Voor deze groep is er een tent geplaatst op het terrein met alle voorzieningen. Gezien er niemand toegelaten wordt op de publieke tribune, wordt op de pers het beroep gedaan om zoveel als mogelijk de vergaderingen via kanaal 8.4 en onze live streaming te volgen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April