OM stelt Otjeman in vrijheid
29 May 2021, 06:40
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Otmar D. alias Otjeman, artiest tevens ondernemer, vrijdag in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte bevestigt tegenover Starnieuws de invrijheidstelling.

De advocaat had een verzoek aan de rechter-commissaris gedaan voor de vrijlating van Otjeman die verdacht wordt van diefstal. Het OM heeft nog vóór de behandeling van het verzoekschrift de verdachte vrijgelaten. Nibte zegt dat de ondernemer niks en dan ook niks van te doen heeft met de diefstal van kabels.

Otjeman heeft van de politie begrepen dat hij in beeld is gekomen, omdat hij op de dag van de diefstal telefonisch contact had met een van de verdachten die in een eerder stadium is aangehouden. “In deze tijd waarin de Covid pandemie hoogtij viert, wordt de verdachte aangehouden omdat hij telefonisch contact had met een van de aangehouden verdachten”, merkt de advocaat op.

Nibte zegt dat de man heeft aangegeven waarom hij contact had met ene R. die een water- en stroominstallateur is. Hij had lekkages bij zijn appartementen waarvoor hij R. had gebeld om het werk te doen. R. heeft daadwerkelijk het werk gedaan. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte appartementen bezit en dat er daar lekkages waren. “Om iemand als verdachte aan te merken enkel en alleen omdat er telefonisch contact is geweest met de verzoeker en de eerder aangehouden verdachte, is ongehoord en onrechtmatig.” Als ondernemer heeft Otjeman dagelijks telefonisch contact met verschillende personen.

Nibte zegt verder dat de verdachte daags voor zijn aanhouding regelmatig werd gebeld door een man en wel met het telefoonnummer van R. De mobiele telefoon van R. is sedert zijn aanhouding in beslag genomen door de politie. De advocaat vindt dat tot de bodem onderzocht moet worden hoe het mogelijk is dat met het in beslag genomen toestel is gebeld naar de verdachte. De verdachte vermoedt dat de politie een voicebericht voor hem heeft gestuurd om hem uit te lokken.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April