Zelf reflectief kritisch leiderschap
28 May 2021, 03:56
foto
Silenta Neslo


INGEZONDEN

Een partijleider die intern geen transparantie en zelf-reflectief kritisch leiderschap demonstreert. Een partijleider die binnen de partij enkel gelijkdenkenden accommodeert. Deze partijleider zal nationaal en vooral binnen de overheid, nooit effectief kunnen afrekenen met vriendjespolitiek en nepotisme. Silenta

Er werd gezegd. Silenta zorgt voor obstructie. Er werd gezegd Silenta zorgt voor verdeeldheid binnen de partij. Er werd gezegd Silenta is een partijvijand. We zijn nu amper enkele maanden tot bijna een jaar verder. En de tijd is niet mijn vijand, maar mijn beste vriend gebleken. De partij ligt stil. Onderafdelingen zijn vrijwel inactief. En we zitten verankerd in een huwelijk dat niet in het voordeel van Suriname werkt. Maar wel van vrienden en familie van de VHP en ABOP. Ondertussen in NPS-achterkamers heeft de huidige voorzitter besloten om langer te kunnen blijven zitten tot na de volgende verkiezingen. Op basis van welke prestatie-indicator wordt dit contract verlengd? Waarop is de voorzitter echt trots binnen de NPS op dit moment?

Elke politieke marketing strateeg weet donders goed dat de VHP/ABOP-coalitie de fatale nekslag gaat worden voor de NPS als we nu niet massaal opstaan, de partij rigoureus vernieuwen en ons werk gaan doen. We moeten af van het stoffige NPS imago. Wij zijn de enige partij, zoals de geschiedenis heeft uitgewezen, die Suriname wederom op het spoor van welvaart kan brengen. Ik had echt serieus de hoop dat de VHP waarmee we jaren hebben samengewerkt, zou waarmaken wat ze heeft beloofd. Maar helaas. Ik hoor het overal hoe partijleden intern vreselijk ontevreden zijn over hoe de koers van de partij zich ontwikkelt. Zelf-reflectief en kritisch leiderschap is wat de NPS NU nodig heeft.

Laten we als voorbeeld nemen een topmanagement club als bijvoorbeeld FC Barcelona. Bij deze topclub, zie je duidelijk dat zodra de club 1 jaar onderpresteert, de coach per direct wordt vervangen incl. de stafleden. Dit, zodat de club zijn doelstellingen kan bewerkstelligen met vers bloed en nieuwe inzichten. Deze club behoort tot de besten van de wereld. De NPS, mijn partij aan mijn hart, presteert al jaren ondermaats. En wat doen we binnen de NPS? We geven een leider die de partij maar niet in het machtscentrum kan brengen, de macht om de statuten te veranderen waardoor deze nog langer in positie kan blijven. Waarom?

Suriname is nu in de ellende, omdat de NPS intern een rommel is. Wij als hofleverancier van succesvolle presidenten slagen er al jaren niet in om aan te sluiten met het volk. En daarom is Suriname nu in de ellende. Omdat wij -de NPS- intern een puinhoop zijn. En dat is onze verantwoordelijkheid. Technisch gezien is het dan ook de schuld van ons NPS'ers dat het politiek rommelt in Suriname. Ik geloof er heilig in dat de NPS de enige partij is die Suriname structureel kan halen uit deze ellende. Omdat wij het topkader uit de breedste sectoren van Suriname, als partij rijk zijn. Ik wil dat weer tot uiting laten komen.

Ik droom van een NPS die dynamisch is. Waar leiders het volk dienen en niet andersom. Waar er statutair ruimte is voor dynamisch leiderschap met om de 3 tot 6 jaar nieuwe capabele leiders. Wij moeten nu laten zien binnen de partij door voorbeeldig leiderschap dat we dit ook in het land kunnen doen? Maar als wij intern een rommel zijn? Hoe gaan we het dan landelijk doen? Ik droom van een gezond NPS waar leiderschap gebonden is aan performance indicatoren. Haal je die niet, dan maak je plaats uit respect voor de partij. Dienend leiderschap noemen ze dat. De leiders van de NPS moeten zelf kritisch kunnen zijn en DE discussie NIET uit de weg gaan.

Ten slotte. Ik hoor jullie brada's en sisa's. Ik spreek ook namens jullie. Mijn standpunt is dat jullie je geloof niet verliezen in de traditionele partij de NPS en weer terugkomen. Ik roep jullie op. Laten we dit samen doen. Het zal niet makkelijk zijn maar met jullie support kunnen we dingen samen losmaken.

Echt waar, ik houd van elke NPS'er. Of je het nu eens bent met mij of niet. De NPS is mijn en jullie partij. Mijn beste vrienden zijn de vrienden waarmee ik van mening kan verschillen en eindeloos kan discussiëren. Maar boven alles hebben we respect voor elkaar. En wat er ook gebeurt, wij hebben we elkaars BAKA. Ongeacht je leeftijd of zienswijze. Dat is kracht. Dat is familie. Dat is voor mij de NPS.

Blessi anga power.
Silenta Neslo
NPS-lid
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April