Prijzen van april 2020 naar april 2021 met 44.4% gestegen
24 May 2021, 18:53
foto


Consumenten hebben in april 44.4% meer voor hun goederen betaald dan in april vorig jaar. De goederen zijn in april dit jaar gemiddeld met 3.5% gestegen ten opzichte van maart. In vergelijking met februari waren de prijzen van goederen met 2.1% gestegen. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft de inflatiecijfers vandaag bekendgemaakt.

Over de hele linie zijn de prijzen van de consumentproducten fors gestegen. Broodproducten, vis- en visproducten, vlees- en vleesproducten, melk, boter, fruit, alcoholische dranken en tabak, kleding zijn de groepen waar de prijzen enorm omhoog zijn geschoten. Het gaat om prijzen die zijn opgenomen van 1 tot en met 30 april.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten, bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 316 items in het CPI-pakket van Suriname.

Het ABS heeft circa 630 meetpunten. De prijsopnames worden verricht in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca, Commewijne en Para. Er worden geen opnames gedaan in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini.
 
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December