Politie-informatie over dodelijke aanrijding
06 Apr, 22:48
foto


Autobestuurder Rosario Thalia (29) is samen met zijn bijrijder Djemesi (van wie overige persoonsgegevens nog ontbreken) maandagavond na een aanrijding op de Oost-Westverbinding omgekomen.

De politie van het bureau Richelieu trof op de plek van het ongeluk een vrachtwagen met oplegger en een omgekantelde Toyota Voxy aan. De bestuurder van de Toyota Voxy, zat bekneld in het busje, terwijl zijn bijrijder ongeveer 1 meter verder lag. Thalia en zijn bijrijder vertoonden geen levensteken meer. De 35-jarige vrachtwagen chauffeur A.V. kwam met de schrik vrij.

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders kort voor de aanrijding in dezelfde richting  over de Oost-Westverbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting van Stolkertsijver gingen naar Tamanredjo. Ter hoogte van plantage De Hulp, ramde Thalia, die vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed, door tot nog toe onbekende reden de achterzijde van de vrachtwagen. Hij probeerde daarbij uit te wijken, maar kwam tegen de laadbak van de DAF-truck aan. Door de slag sneed een deel van de linkerzijde van de Toyota Voxy af en bleef midden op het wegdek achter. Het ander deel van het voertuig slipte van de weg, kantelde om en belandde op zijn zij op de rechterberm. De bijrijder Djemesi moet hierbij uit het voertuig zijn geslingerd met voor hem en Thalia het noodlottige gevolg.

Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De vrachtwagenchauffeur bleek niet onder invloed van alcohol te zijn. Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties