Van Pettenpolder heeft over een maand stroom
28 Feb, 05:53
foto
President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk geven het startsein voor elektrificatie van Van Pettenpolder in Nickerie. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zaterdag bij het startsein van de elektrificatie in de Van Pettenpolder benadrukt dat noden van het volk opgelost zullen worden. Een deel van de Van Pettenpolder dat reeds vele jaren verstoken is van elektriciteit, zal worden aangesloten op het elektriciteitsnet van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Marcel Eyndhoven, directeur van EBS, deelde mee dat de bewoners over een maand zullen beschikken over elektriciteit. President Santokhi heeft aangekaart dat er ook andere alternatieve energiebronnen moeten komen. EBS laat volgens Santokhi zien dat de opdrachten van de regering worden opgevolgd en keihard wordt gewerkt, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

"Vandaag zijn we hier om de eerste paal te heien, maar zie het als een symbool om overal in Nickerie ontwikkeling te brengen. Volgende week zijn we in Commewijne voor wateraansluitingen, daarna gaan we naar Para om het startsein te geven voor de bouw van een scholencomplex". Wij werken dag en nacht om het land te ontwikkelen. Het is uw besluit geweest op 25 mei om dit te realiseren", zei de president.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan zei dat het een bijzondere dag is voor de buurt. "Negen jaren hebben de mensen van deze omgeving in het donker moeten leven. Ik heb sinds mijn aantreden heel veel klachten gehad. Ik ben de regering zeer erkentelijk voor deze mijlpaal. De regering doet haar best, dit is het eerste project in Nickerie", merkte de districtscommissaris op.

De vicepresident heeft geaccentueerd dat de regering Santokhi/Brunswijk alles in het werk stelt om de noden van het volk te verlichten. "Ik verzeker u dat deze regering ontwikkeling zal brengen voor elke Surinamer. Nickerie wacht op president Santokhi om de noden op te lossen, ik vraag u allen om wat geduld te hebben".
Advertenties