CLO bezorgd over gevolgen Covid-19-pandemie
18 Feb 2021, 06:38
foto


Er is volgens de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) meer informatie nodig vanuit de regering naar de samenleving over de Covid-19-pandemie. De samenleving is getraumatiseerd door de pandemie en begrijpt het waarom van mondkapjes en het houden van afstand onvoldoende. Ook over de covid-vaccinatie, de gevolgen ervan en hoe de besmetting van Covid-19 verloopt, is er onvoldoende bekend. Dit schrijft de CLO in een brief aan de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

De CLO vraagt zich in de brief ook af in hoeverre de gezinnen die door Covid-19 in financiële problemen zijn geraakt, worden ondersteund. Volgens de CLO is er vanuit het ministerie sprake van rancuneus en ondemocratisch handelen en worden ambtenaren onrechtmatig bedreigd met ontslag. Functionarissen worden onder meer bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg zonder meer overgeplaatst. De uitbetaling van de covid-toelage zou op basis van persoonlijke benaderingen geschieden.

In de brief aan minister Ramadhin haalt de CLO ook andere zaken aan zoals verhoging van de tegemoetkoming bij het aanschaffen van een gezondheidsbril naar 50 procent van de kosten van aanschaf. 

U kunt de brief van de CLO aan de minister van Volksgezondheid hier lezen

 

pdf-icon.gif brief_min_vg_10_feb_2021.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April