Donderdag DNA-vergadering over oprichting Surfin
14 Feb 2021, 06:44
foto


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de openbare vergadering over de oprichting van New Surfin NV gepland voor donderdag. Wat voor vergadering het wordt, moet dinsdag worden beslist door de leden tijdens een huishoudelijke bijeenkomst.

Tijdens een fractieleidersoverleg over deze kwestie is er geen overeenstemming bereikt, bevestigt Bee tegenover Starnieuws. Er zijn twee vergaderingen aangevraagd. De NDP- en de BEP-fractie hebben als eerste een brief geschreven naar de leiding van De Nationale Assemblee, waarin gevraagd is om een openbare vergadering.

De ABOP/PL, NPS en VHP hebben een interpellatievoorstel ingediend waarin zij door de regering geïnformeerd willen worden over de oprichting van Surfin. De coalitiefracties willen informatie over hoe transparantie en behoorlijk bestuur in relatie staat tot deze investeringsmaatschappij. De samenleving moet geïnformeerd worden over de zuiverheid van zaken over deze investeringsmaatschappij, want in een tijd van herstel en stabilisatie is er geen ruimte voor ruis en onduidelijkheid van de staatsdoelen.

De oppositie wil een brede discussie hebben over de oprichting van Surfin. Ze vindt dat via het interpellatievoorstel geen debat kan worden gevoerd, omdat slechts vragen aan de regering gesteld kunnen worden. Aangezien er tijdens het fractieoverleg de inzichten verschilden, is door de leiding van De Nationale Assemblee besloten om het besluit over te laten aan de leden. Door de numerieke meerderheid van de coalitie, is het verwachtbaar dat het voorstel van de oppositie zal sneuvelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May