Kurban: Heb geen achterstallige rekeningen achtergelaten
09 Jan 2021, 04:51
foto
Een van de vele uitdraaien die vrijdag is gemaakt door Telesur van openstaande rekeningen van het districtscommissariaat Nickerie.


“Ik heb geen achterstallige rekeningen achtergelaten voor het commissariaat van Nickerie”. Zo reageert ex-districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban, op het bericht in Starnieuws. Ze zegt stomverbaasd te zijn, te lezen dat het commissariaat een openstaande telefoonrekening heeft van SRD 175.000. “Ik heb elke maand netjes de telefoonrekening betaald. Ik weet echt niet van waar die rekening vandaan komt”, voert ze aan.

Hanisha Jairam, gewezen districtsadministrateur reageert woedend op het bericht dat het commissariaat een openstaande rekening heeft. “Het siert een burgermoeder niet om zo te liegen alsof het geschreven staat. De telefoonrekeningen zijn altijd keurig betaald. Waarom komt u niet met bewijsstukken?”, reageert Jairam. Daarnaast onderstreept zij dat het commissariaat wel een saldo heeft in de kas. “Nickerie is het enige district zonder enige schuld en een saldo van SRD 600.000 per oktober 2020”. Ook districtscommissaris van Nickerie, Wedperkash Joeloemsing, die jarenlang de scepter in het rijstdistrict gezwaaid heeft, zegt dat er geen openstaande rekeningen zijn achtergelaten door de vorige regering. “We hebben juist bezuinigen doorgevoerd en hebben elke rekening betaald”.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan met de informatie geconfronteerd, reageert verbaasd op de reacties van de gewezen districtscommissarissen van Nickerie en de gewezen districtsadministrateur. “Ik kan mij niet heugen dat ik iemand heb beschuldigd. Dus het verbaast mij dat men zo reageert. Het zou van grootheid betuigen als ik door de ex-dc’s van Nickerie was gebeld hierover. We zijn collega’s”. De dc blijft erbij dat Telesur de openstaande rekeningen aan het commissariaat heeft gepresenteerd. “Ik ben gelijk gaan onderhandelen en onderzoeken waar de schoen wringt”. De dc heeft ook inzage gegeven in de openstaande rekeningen. Hieruit blijkt dat er nog oude rekeningen openstaan.  “Nogmaals, ik heb niemand beschuldigd. Wij willen de ruimte krijgen om een onderzoek te doen”.

Seshma Bissesar
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April