Eerste online Nationale Kunstbeurs daverend succes
02 Jan 2021, 08:38
foto
Het kunstwerk van Jamie Ferrier 'Serene' (ink canvas) is tijdens de eerste online Nationale Kunstbeurs verkocht.


De eerste online Kunstbeurs 'Suriname International Art Fair' is een daverend succes geweest voor de participanten en de organisatoren. De beurs heeft gedurende 5 november tot en met 31 december op de social media kanalen van de organisatie meer dan een half miljoen bezoekers online gehad. Een groot deel van de bezoekers is van de Verenigde Staten van Amerika en Nederland, zegt Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van Stichting Nationale Kunstbeurs Suriname aan Starnieuws.

Voor de participanten is het ook mooi geweest. "De verkoop is in geld uitgedrukt te vergelijken met de voorgaande jaren, ondanks de Covid-19-pandemie, koersstijgingen en de economische crisis waarin we zitten. Voor ons dus een bijzonder succes." Het overgrote deel van de kunstenaars is bijzonder tevreden en vooral blij met de internationale exposure die via het nieuw digitaal platform heeft geboden.

De eerste Suriname Internationale Art Fair (SIAF) is op 31 december beëindigd na acht weken. Tijdens het online evenement konden kunststukken van Surinaamse en buitenlandse kunstenaars worden gekocht via de website www.siaf.sr.  De SIAF is op initiatief van de Stichting Nationale Kunstbeurs ontwikkeld toen de stichting het gebruikelijk evenement dit jaar door de Covid-19-pandemie niet kon organiseren.

Een lang gekoesterde droom moest versneld worden uitgevoerd, het bouwen van een website waarop de Nationale Kunstbeurs altijd en overal kan worden bezocht. De producten van de kunstenaars kunnen op deze manier gemakkelijker de wereld in gaan. De kosten van onder andere online marketing, het bouwen van een website en het creëren van content hebben ervoor gezorgd dat de kosten wat hoger lagen dan we normaliter gewend zijn, zegt Pawiroredjo. "Het bereiken van het breed publiek en ook de internationale markten was niet altijd even makkelijk, maar we verwelkomen de uitdaging en doen dan volgende keer zeker beter!"

'Hengelen' (oil on canvas) van Orlando Bendanon tijdens de eerste online Suriname International Art Fair.

Michel Brahim, voorzitter van het stichtingsbestuur, ziet het nieuw initiatief als een kans. "Naast internationale toegankelijkheid, geeft de website de mogelijkheid meerdere events gedurende het jaar te houden. Er zal dan ook vaker nieuwe content zijn en we werken aan meerdere expo’s, kunstcompetities en workshops." Hij voegt eraan toe: "Alles zal via de media en onze social mediakanalen gecommuniceerd worden. We beëindigen zowel de eerste SIAF als 2020 met hetzelfde gevoel: dankbaar en hoopvol voor 2021!"
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April