Drie dodelijke steekpartijen in een etmaal
31 Dec 2020, 00:00
foto


Maar liefst drie personen zijn dinsdag en woensdag door misdrijf om het leven gekomen. Woensdagavond was er een steekpartij met een dodelijke afloop aan de Jagdeiweg in ressort Kwatta. Gisteren heeft een jongen van 10 jaar een man van 33 jaar een dodelijke messteek toegebracht. Bij een steekpartij in Riverclub te Leonsberg is een 20-jarige man omgekomen.

Na de lockdown dinsdagavond waren twee groepen, overwegend vissers, in gevecht met elkaar. Diverse mensen zijn daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer dat neerzeeg, heeft ter plekke het leven gelaten. De politie heeft diverse personen die betrokken waren bij de vechtpartij aangehouden.

Politiewoordvoerder, inspecteur Rachel Deekman, zegt dat aan de Jagdeiweg een familieruzie uit de hand is gelopen. De politie is bezig met de onderzoeken naar alle drie gevallen. In de zaak waar een man levend is verbrand in een container, is een verdachte aangehouden. Een 16-jarig meisje is door een misdrijf om het leven gekomen de afgelopen week. Ook daar is een verdachte aangehouden. Op 26 december is een man doodgestoken te Charlesburg. De dader is ingesloten.

Minister Kenneth Amoksi en korpschef Roberto Prade hebben eerder op een persconferentie meegedeeld dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Er worden volgens de bewindsman stringente veiligheidsmaatregelen genomen om de golf van criminaliteit tegen te gaan. Burgers werden opgeroepen om de "ogen en oren" te zijn van de veiligheidsdiensten. Diverse organisaties werken met elkaar samen om hun regio's veilig te houden. Roadblocks en verkeerscontroles zijn onderdeel van de veiligheidsmaatregelen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April