MZ raadt massale trek van en naar binnenland af
24 Dec 2020, 22:30
foto


De hernieuwde toename van het aantal covid-19 positieven in Suriname is een zorgpunt voor de Medische Zending (MZ). Via een van de MZ-poliklinieken is een persoon werkzaam in een van de goudvelden positief bevonden, maar er zijn de afgelopen week ook andere positieve gevallen geregistreerd. De MZ raadt massale trek van en naar het binnenland onder deze omstandigheden af.

De afgelopen dagen is er een epidemiologische missie geweest naar het Njoen Jacob Kondregebied, waarbij zowel van de goudvelden als van de dorpen personen, indien suspect, zijn gescreend en geswabd. De positieven zijn in de dagen voor het testen, normaal in contact geweest met anderen, en zo zijn vele personen blootgesteld aan Covid-19 besmetting. Met name de goudzoekers zijn een mobiele groep; een toename in de mobiele alsook de stabiele populatie is bijna vanzelfsprekend, vreest de MZ. 

Met de lockdown en de feestdagen in het vooruitzicht ziet de MZ een trek van personen richting het binnenland, met alle gevaren van dien, schrijft zij in een persbericht. De instelling maakt zich vooral zorgen om de isolatie en quarantaine faciliteiten die nog opgezet moeten worden in het binnenland.

MZ doet een beroep op eenieder die in de afgelopen periode in de goudvelden of omliggende dorpen was en verschijnselen vertoont, om zich aan te melden op een van de poliklinieken van MZ waar zij gescreend en indien nodig, geswabd kunnen worden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April