Hellings: Bevordering rekruten gepland voor donderdag
16 Dec 2020, 05:44
foto
Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond.


Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat om logistieke redenen de beëdiging en bevordering van de rekruten niet doorgegaan is maandag. Er is volgens hem niks aan de hand. De beëdiging is gepland voor donderdag.

Een presidentiële commissie had na doorlichting van het korps gerapporteerd aan de president dat een groot deel van de rekruten niet voldoet aan wet- en regelgeving. Volgens president Chan Santokhi en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie ging het om 70%. Vanuit de regering is meegedeeld dat de rekruten opnieuw gescreend zouden worden.

De politiebond heeft zich op het standpunt gesteld dat alle rekruten bevorderd dienen te worden en heeft niet deelgenomen aan een screeningscommissie. Hier had de minister wel schriftelijk om gevraagd. Starnieuws verneemt dat vanuit de regering aanvullende vragen zijn gesteld aan de korpschef.

Woensdagochtend wordt het bestuur van de bond ontvangen door minister Amoksi. Dan zal het ook duidelijk worden of iedereen wordt beëdigd en bevorderd.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April