Loonronde voor ambtenaren in januari
06 Nov, 22:22
foto


Naast een Srefidensi-bonus in november en een kerstbonus in december, komt er een loonronde voor ambtenaren in januari. Dit besluit heeft de regering donderdag genomen in de regeringsraad. President Chan Santokhi maakte de bonus voor deze maand en als alles goed gaat de kerstbonus bekend op Dritabiki, waar hij voor een tweedaags bezoek is samen met vicepresident Ronnie Brunswijk, enkele ministers, Assembleeleden en districtscommissarissen van Sipaliwini. 

Naast de financiële tegemoetkoming aan mensen in overheidsdienst, wordt nagegaan hoe andere sectoren tegemoet gekomen kunnen worden. Gedacht wordt eventueel aan belastingkortingen of andere incentives. Per 1 november is ook de AOV verhoogd van SRD 525 naar SRD 750. Eerder was ook de Algemene Kinderbijslag, Sociale Bijstand, uitkering voor mensen met een beperking, eveneens verhoogd. 

Over de loonronde voor mensen in overheidsdienst zal de Sociaal Economische Raad schriftelijk advies worden gevraagd over de financiële consequenties. De president deelde tijdens de krutu mee dat vanaf september er geen geld geleend wordt om salarissen, pensioenen, AOV-uitkering en andere financiële verplichten na te komen. 

De financiële tegemoetkoming heeft te maken met de offers die de samenleving moet brengen. Santokhi zei dat mensen het moeilijk hebben. Het is niet hun schuld dat het land in financiële problemen is geraakt. Daarom kunnen zij niet het slachtoffer worden. De president stelde in het vooruitzicht dat eind januari/begin februari weer geld beschikbaar zal zijn voor investeringen. Er wordt gesproken met het Internationaal Monetair Fonds, bevriende naties, organisaties en mensen die privékapitaal in Suriname willen beleggen. Hij beloofde zijn gehoor dat het goed komt.
Advertenties