El Salvador: doden en vermisten door aardverschuiving
31 Oct, 00:56
foto
Reddingswerkers verwijderen brokstukken op de plek waar een aardverschuiving zich heeft voorgedaan na zware regen in Los Angelitos village, El Salvador. (Foto: Reuters)


In El Salvador zijn minstens zeven mensen omgekomen bij een aardverschuiving veroorzaakt door hevige regenval. Volgens de regering worden meer dan 30 mensen vermist onder een stortvloed van modder.

De modderstroom trof het dorp Los Angelitos in de gemeente Nejapa, ongeveer 17 km ten noorden van de hoofdstad San Salvador, nadat zware regenval de aarde op de flanken van de San Salvador-vulkaan 's nachts had losgemaakt.

"Om ongeveer 11 uur 's nachts was er onweer en plotseling voelden we alsof er een aardbeving was, het was toen (de aardverschuiving) eraan kwam", zei Ricarda Sibrian (43), die vertelde dat ze haar dochter, kleindochter en schoonzoon had verloren.

"Maar (het) had het huis van mijn dochter al bereikt. We zijn erin geslaagd eruit te komen, maar we konden haar niet bereiken," zei ze.

Het bureau voor civiele bescherming van El Salvador zei dat de aardverschuiving een route van ongeveer 4 km lang door Los Angelitos had uitgehouwen, waarbij het modder, rotsen en boomstammen op zijn pad meesleurde. De autoriteiten zeiden dat er twee kinderen onder de zeven doden waren.

Minister van Defensie, René Francis Merino Monroy, tweette foto's van de site waarop soldaten met een speurhond te zien waren die samen met brandweerlieden en burgers in de vroege ochtenduren probeerden overlevenden op te sporen. Minister van Binnenlandse Zaken, Mario Duran, noemde de situatie "moeilijk" en zei dat ongeveer 35 mensen in de modder begraven waren.
Advertenties