Krutu Pusugrunu: Regering begaan met lot binnenlandbewoners
11 Oct 2020, 02:48
foto
President Chan Santokhi spreekt de krutu te Pusugrunu toe. Hij heeft de resultaten van de tweedaagse krutu zaterdag in ontvangst genomen.


De Tribale en Inheemse vertegenwoordigers hebben tijdens de 'Gaan kuutu' te Matawai geconstateerd dat de regering door haar duidelijke sterke vertegenwoordiging begaan is met het lot van de bewoners van het binnenland. Volgens de 'Gaan Kuutu' heeft de regering aangetoond dat zij een verandering wil van de huidige negatieve ontwikkeling in het binnenland, onder andere het vernietigen van het milieu door mijnbouwactiviteiten, de slechte studieresultaten, slechte medicamentenvoorziening en het ontbreken van adequate nutsvoorzieningen. 

Tot deze conclusie is gekomen tijdens de krutu die vrijdag en zaterdag gehouden is te Pusugrunu. President Chan Santokhi heeft de resultaten van de krutu in ontvangst genomen zaterdag. De organisatie van de bijeenkomst lag bij de stichting A Marron Kompas i.o. die geleid wordt door Leo Brunswijk. De regering is volgens het document dat is getekend door de organisaties duidelijk van plan om te zorgen voor de daadwerkelijke ontwikkeling van de Tribale en Inheemse gemeenschappen. 



De Tribale en Inheemse vertegenwoordigers kijken uit naar de verbetering van de sociaaleconomische situatie in hun woon- en leefgemeenschappen, waardoor er uiteindelijk sprake kan zijn van duurzame strategische ontwikkeling. Op de krutu is besloten dat de regering de export van rondhout stopzet. Geëist wordt dat het hout in Suriname wordt verwerkt. Dit zal leiden tot het scheppen van werkgelegenheid en inkomstenverhoging voor de Staat. Van de regering wordt ook hoge prioriteit verwacht aan het onderhouden en rehabiliteren van wegen naar de gemeenschappen, waaronder het asfalteren van de weg van Moengo naar Paamaka en Nickerie naar Apoera. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April