Ruim 500 ambtenaren melden zich op 1e dag aan
08 Oct 2020, 06:36
foto
Ambtenaren met een onduidelijke status registeren zich bij het centrale meldpunt van Binnenlandse Zaken. (Foto: Biza)


Bijkans 500 ambtenaren hebben zich op de eerste registratiedag, woensdag, aangemeld bij het centrale meldpunt. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, zegt in gesprek met Starnieuws dat zelfs ambtenaren die op andere ministeries zijn aangenomen, zich ook zijn komen registreren. Van hen is er een aparte lijst gemaakt. 

Ambtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken die in dienst zijn genomen door de vorige regering en een onduidelijke status hebben, moeten zich registreren. Dit gaat volgens alfabetische volgorde. Gisteren waren aan de beurt de familienamen met de letters A tot en met F. Vandaag worden verwacht met de letters G tot en met L. Somohardjo merkt op dat het om duizenden mensen gaat die op de valreep in dienst zijn genomen. 

"Wij willen mensen niet onaangenaam zijn, maar het is belangrijk dat er een goede screening komt. Als iemand een bepaalde opleiding heeft genoten, moet die persoon dat aantonen met een diploma. Het ministerie wil een goed overzicht hebben," benadrukt Somohardjo. Hij hoopt dat dit project overgenomen wordt door andere ministeries, zodat er een goede registratie plaatsvindt. 

Het centrale meldpunt gaat door tot en met zondag. Mensen mogen zich van 7.00 uur tot 19.00 uur aanmelden op het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat. De lijst van andere ministeries zal doorgestuurd worden na zondag als alles verzameld is. De oproep geldt alleen voor ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De registratie verloopt volgens de minister vlot. Als de gegevens er zijn, kan beter worden nagegaan hoe mensen ingezet kunnen worden. 

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April