150 brigadiers van politie erbij
04 Oct 2020, 18:27
foto
Korpschef Roberto Prade spelt de epauletten horende bij de rang van brigadier van politie voor één van pas bevorderde politieambtenaren.


Het Korps Politie Suriname is met de bevordering agenten van politie 1e klasse nu meer dan 150 onderofficieren in de rang van brigadier van politie rijker. Deze groep politieambtenaren is na de kaderopleiding goed te hebben afgerond en goed te zijn beoordeeld, bevorderd in een naast hogere rang. 

Korpschef, Roberto Prade gaf aan dat de groep nu moet beseffen dat zij een tussenschakel is tussen de officieren en de manschappen. Ze vallen nu rechtstreeks onder de officieren en moeten nu meer dan ooit hun werk naar behoren doen, meldt de afdeling Voorlichting van het ministerie. Inspecteur Revelino Eyck die namens de Surinaamse Politie Bond het woord heeft gevoerd, benadrukte dat de bevordering gepaard gaat met meer verantwoordelijkheid.  “Van u wordt meer verwacht in uw rang. Wees voorbeeldig en doe een goede job”. 

De directeur Operationele Diensten, Olton Helstone, heeft namens de minister van Justitie en Politie de groep toegesproken. Hij haalde aan dat vanuit de werkgever het een uitgangspunt is dat eenieder gelijke en eerlijke carrièremogelijkheden moet hebben naar de bepalingen en mogelijkheden van het diensthandvest en andere regelingen. Het beleid zal er altijd op gericht zijn om een vlotte doorstroming door de rangen te garanderen. Volgens de directeur is de taak voor het ministerie weggelegd om veranderingen te brengen in  de scheefgroei die er is ontstaan binnen de verschillende rangen. Dit door uiteenlopende redenen zoals achterstand in de bevorderingen en het lang uitblijven van aansluitende opleidingen.” 

De legitimiteit die de politie krijgt van de bevolking is niet zonder meer. De politie moet deze telkens opnieuw verdienen. Een cruciale factor hierbij, is de integriteit. Een politiekorps moet een onberispelijk imago hebben. De grote meerderheid van het korps verdient dat. Zij is dagelijks bezig, soms op gevaar van lijf en leden, met onze veiligheid”, meent Helstone. Hij stelde verder dat het duidelijk is dat een integere politieorganisatie een pijler is van de rechtstaat. “Het vertrouwen dat de bevolking in de politie heeft, is dan ook onlosmakelijk verbonden met het vertrouwen in de rechtstaat en in onze instellingen. En veiligheid is het fundament van een rechtstaat. Maar die veiligheid moeten wij weer op een rechtvaardige manier verwezenlijken. De samenleving wil het gevoel hebben in een overzichtelijke, voorspelbare, betrouwbare wereld te leven. Een gevoel van veiligheid hoort daarbij, met nauw daarmee verbonden ook een gevoel van vertrouwen in de politie. Elke buurt heeft recht op veiligheid; elk slachtoffer van criminaliteit heeft recht op aandacht; en de samenleving heeft recht op een goed en evenwichtig politieoptreden”, meent de directeur. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April