Covid-19: Vandaag 120 personen genezen; 96e dode
18 Sep, 20:38
foto


Maar liefst 120 personen zijn vandaag genezen verklaard. Het aantal active cases is drastisch gedaald van 416 naar 315. Het afgelopen etmaal zijn 20 personen positief getest op Covid-19. Er zijn volgens cijfers gepresenteerd op de website van de overheid 181 testen uitgevoerd. Hiervan zijn 161 negatief. Een persoon heeft het leven gelaten in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het aantal doden is gestegen naar 96.

Er worden veel meer mensen nu genezen verklaard. Minister Amar Ramadhin heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat er wat administratieve fouten waren gemaakt bij het in- en uitschrijven van mensen die in instellingen waren opgenomen. Op basis van de cijfers op de website is niet op te maken hoe het komt dat meer dan 100 mensen die genezen zijn, in thuisisolatie waren. Vanuit de instellingen zijn vandaag 'slechts' 14 personen ontslagen. 

President Chan Santokhi zei vrijdag in De Nationale Assemblee dat de Covid-19 situatie onder controle is. Er zijn nu veel minder besmettingen en de active cases worden steeds minder. Zaterdag is er weer een evaluatie om na te gaan of de maatregelen die voor twee weken waren afgekondigd, verder aangepast zullen worden op basis van de nieuwe gegevens van afgelopen week. 
Advertenties