Covid-19: Zes doden sinds update zaterdagavond
06 Sep 2020, 16:51
foto


Zes personen hebben sinds de update van de Covid-19 website zaterdagavond het leven gelaten. Starnieuws verneemt dat vier personen zijn overleden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, één leven is te betreuren in St. Vincentius Ziekenhuis en één in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het aantal Covid-19 doden is gestegen naar 83. 

Het aantal doden in Suriname is behoorlijk hoog in vergelijk met Frans-Guyana waar er 9.322 positieven zijn. In het buurland zijn 62 doden genoteerd. In Suriname zijn er 4.320 positieven en het dodental is opgelopen naar 83. Hoe er zoveel levens in Suriname te betreuren zijn in vergelijking met het buurland, is niet duidelijk voor de medici hier omdat er geen details bekend zijn. 

Eerder is aangehaald door het Covid-team dat 40% van de mensen die overleden is, hoge bloeddruk en diabetes had. Door de onderliggende ziektes sterven meer mensen dan wanneer ze alleen geïnfecteerd waren met het coronavirus. De regering en de Assembleecommissie evalueren nu de Covid-situatie. Nagegaan zal worden of enkele sectoren opgestart kunnen worden op basis van protocollen die ontwikkeld zijn. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April