Grote schade aan bananenaanplanten Uitkijkpolder
04 Sep 2020, 04:46
foto
De schade aan de bananenaanplant in het gebied Uitkijkpolder is groot.


Het gros van de boeren die bananen telen te Uitkijkpolder hebben grote schade geleden door rukwinden. De meeste boeren hebben 60% van hun aanplant verloren. Uitkijkpolder is landelijk het grootste bananen en oker producerend gebied. Zo'n 60% van de bananenproductie en 80% van de okerproductie komt van dit gebied.

Planter Newalsing die leeft van de bananenteelt heeft 80% van zijn aanplant verloren. Landbouwer Dhawtal en de Haïtiaan Simons hebben zo'n 75% van hun aanplant verloren. DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Durga-Bansie hebben zich georiënteerd in het getroffen gebied. Debie zegt dat de schade enorm is. Hij merkt op dat de boeren ook kampen met afzet en hoge prijzen voor hun inputs.

Volgens Debie zal de LVV-afdeling Uitkijk vandaag beginnen met het opnemen van de schade die de boeren lijden. Hij stelt dat bijna 40% van de arealen moeilijk toegankelijk is door de deplorabele wegen in het gebied. Ook de bruggen verkeren in slechte staat. Het is infrastructuur waar de boeren gebruik van moeten maken om naar hun arealen te gaan voor de bewerking daarvan. Debie wil zich sterk maken om samen met het ministerie van LVV te kijken wat er voor deze boeren kan worden gedaan in deze moeilijke tijden.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April