'Bordo' tegen behoud Nerkust als dc
14 Aug 2020, 00:00
foto
Joël (Bordo) Martinus, ondervoorzitter van de ABOP.


Ondervoorzitter van de ABOP, Joël (Bordo) Martinus is niet te spreken over enkele besluiten die partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft genomen. De politicus vindt het niet acceptabel dat districtscommissaris (dc) Mike Nerkust (Paramaribo Noordoost) wordt gehandhaafd. Er worden achttien nieuwe dc's benoemd. Slechts Nerkust wordt gehandhaafd. "Hoe kan je iemand die al die jaren het NDP-beleid heeft uitgevoerd op de post laten? Het lijkt alsof ABOP dan geen kader heeft," zegt Martinus in gesprek met Starnieuws. 

"If yu e hori Nerkust, dan fu sande unu wan sroto Hoefdraad dan?" vraagt Martinus zich af. Hij is er niet over te spreken dat iemand die gemaakt heeft dat ABOP-voorzitter Brunswijk in het holst van de nacht naar de Anthony Nesty Sporthal moest gaan omdat er dozen met stembiljetten verplaatst werden, nu gewoon aanblijft als dc. Martinus heeft zijn beklag hierover donderdagavond gedaan bij president Chan Santokhi. Hij vindt dat de president moet optreden en zulke besluiten niet kan accepteren. 

"Wij hebben het volk beloofd dat wij zouden optreden tegen mensen die corrupt waren. Alles moet in orde gemaakt worden om de Anti-Corruptiewet te laten werken. Maar dat gebeurt niet. We zijn alleen maar bezig met posities en mensen van de NDP keren gewoon terug," betoogt Martinus. "De voorzitter zegt in elke voice dat ik mijn mond moet houden, maar ik ga niet stil blijven. Ik ben in het veld en mensen zijn boos, want ze merken niks van de beloften die gedaan zijn", zegt de ABOP-ondervoorzitter. 

Martinus is van plan om een spoedbestuursvergadering aan te vragen. "Meer mensen in de partijtop zijn het niet eens met de gang van zaken. Bepaalde zaken moeten worden besproken. Dingen worden doorgedrukt, zonder dat informatie wordt gegeven aan bestuursleden. Un wroko tranga fu kisi regeermacht. Dan now den no teri unu", windt de politicus zich op over de gang van zaken. 

"Het lijkt erop alsof de NDP gewoon nog in de regering is als overal personen van de partij zitting in hebben. Hiervoor hebben we niet gestemd", stelt Martinus. "Als dingen fout gaan, ga ik mijn mond niet houden, want we kunnen de kiezers niet teleurstellen", merkt het ABOP-hoofdbestuurslid op. Hij zegt dat er harde noten gekraakt zullen worden, want zo kan het niet doorgaan. 
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March